Synchroniciteit

c37cba6a-c990-45db-831e-6aa2be192fbf

c37cba6a-c990-45db-831e-6aa2be192fbfDit is nou zo’n dag, een waarop alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Een dag waarop je weet dat de keuzes die je maakte de juiste waren. Er ontstaat ruimte waardoor de energie en creativiteit weer vrij kan stromen. De zon schijnt net iets intenser en laat de geel, oranje, rode herfstkleuren oplichten. Mijn hart loopt over. Warmte, wat een warmte komt er vrij en de glimlach is niet meer van mijn gezicht te denken. De mensen schenken mij hun glimlach, ik straal en dat blijft ook door passanten niet onopgemerkt.

Wow!

Al eerder heb ik gesproken over de transformatie die ik doormaak. Een bewogen tijd met een overvloed aan emoties die zich aandienen. Zowel bijzonder mooi en liefdevol als pijnlijk en verdrietig, dit alles mag er zijn. Over de inhoud van de keuzes die ik heb gemaakt zal ik hier niet in detail treden. Wel kan ik vertellen dat ze alles te maken hebben met volledig durven kiezen voor mijzelf, luisteren naar mijn intuïtie en de signalen van mijn lichaam. Vol overtuiging JA zeggen tegen wie ik ben in al mijn facetten. In mijn kracht gaan staan, me uitdrukken en mij hierin niet meer laten remmen door angst, schaamte of schuld. Dat is vrijheid, wow! Een proces van vallen en opstaan maar ik begin de kneepjes van vak aardig onder de knie te krijgen (al zeg ik het zelf).

Meet Jackimg_0107

Vandaag is mijn vrije dag, na een drukke werkweek voel ik sterk de behoefte om naar buiten te gaan. Ik besluit om te gaan rijden met Jack, een prachtige witte Tinker met een bijzonder mystieke uitstraling. Het eerste stuk wandelen we samen bij wijze van warming-up voor ons beide. Voor mijn gevoel is het tegelijkertijd een fijne manier om vanaf gelijkwaardig niveau op elkaar af te stemmen alvorens ik hem bestijg.

Toevallig

Als we het bos naderen kom ik op het veld een meneer met een jonge Hollandse herdershond tegen. Al eerder kwam ik hem tegen en maakte we een praatje met elkaar. Toen was ik met Noah, waarvan hij herinnerde dat deze gevoeliger reageerde op de uitgelaten energieke hond. Jack is niet zo snel onder de indruk en neemt kalm de hond, die een poging waagt om met hem te spelen, in zich op. De man is direct gefascineerd van het witte paard en vraagt of hij hem mag aaien. Jack komt direct tot stilstand op het moment dat de man stopt met lopen om contact te maken. Al direct voel ik dat er een verbinding is ontstaan tussen beide. De hond begint te blaffen, vast een tikkeltje jaloers is onze conclusie. De man vervolgt zijn pad, Jack volgt de man nog voordat ik hem kon aansporen. We raken in gesprek en de man verteld over een programma over paarden die mensen leren over leiderschap dat hij op televisie zag. Wat “toevallig” en ik vertelde hem over mijn opleiding tot Equine Assisted Coach (coaching met behulp van paarden).

De hond

We vervolgde onze weg samen, de man voorop en Jack die zonder aarzeling achter hem aanliep. De hond had zijn balletje losgelaten, hij aarzelde maar durfde niet langs het paard om het te halen. “Grote mond maar klein hartje” was mijn reactie. De man lachte en vertelde over zijn hond; “hij heeft veel geduld, je kunt ver bij hem gaan maar als zijn grens is bereikt laat hij dit ook duidelijk merken. Waarop ik vroeg of dit herkenbaar voor hem was. Hij dacht even na en zei verwonderd dat dit inderdaad het geval was. Hij merkte tevens op dat zijn eerdere honden, alle drie herdershonden, in dat opzicht veel op elkaar leken. Opvallend; op de momenten dat de man stopte met lopen, hield Jack direct halt, zijn bewegingen volledig afgestemd op die van de hem.

De spiegel

Vervolgens vertelde ik over hoe zowel paarden als honden als spiegel fungeren. Ik vroeg hem of de hond een eigenschap had die weerstand of irritatie bij hem opriep. De hond was ontzettend braaf maar had de vervelende eigenschap dat dat hij tijdens het wandelen soms hard blaffend op hem afrende. Op mijn beurt vertelde ik over mijn kat die, als ik overprikkeld thuis kom, ontzettend irritant begint te miauwen. Nu ik begrijp dat zij dit doet omdat ze de onrust in mijn spiegelt, kan ik het gedrag plaatsen en zie ik het als een signaal om rustiger aan te doen. De man denkt een moment na en merkt dan op dat de hond dit gedrag alleen laat zien op momenten dat hij zich vermoeid en overprikkeld voelt. Hij licht kort toe dat hij te kampen heeft met fibromyalgie waardoor goede en slecht dagen zich afwisselen en hij niet altijd over voldoende energie beschikt om een flink stuk met hond te gaan wandelen. Precies op dat moment draait de hond zich om en rent luid blaffend op hem af. De man draait zich om en kijkt mij met grote ogen vol verbazing aan;” precies dit dus!!!
Honden en paarden zijn in staat om de kleinste verschuivingen van energie op te vangen vervolgde ik, is het mogelijk dat er iets veranderde in jouw energie op het moment dat je vertelde over fibromyalgie en de vermoeidheid? Dat zou heel goed kunnen, antwoorde de man die nog steeds perplex stond van wat zich zojuist afspeelde. De man concludeerde dat hij op het moment dat hij vermoeid en overprikkeld is niet dezelfde mate van leiderschap kan bieden als op het moment dat hij wel in zijn kracht staat. Op dat moment kan ik alleen nog maar glimlachen, dankbaar voor het bijzondere moment dat ik mocht delen met deze “vreemde” man met zijn hond.

Ieder zijn eigen weg

Waar Jack eerst niet verder wilde lopen op het moment dat de man tot stilstand kwam vervolgde wij ons pad terwijl de man stopte om zijn hond water te geven. Hij bedankte mij en nam zich voor om zich te verdiepen in hetgeen zich had afgespeeld.

Dit is nou zo’n dag

Sterk voelen dat het klopt, je op de juiste tijd op de juiste plaats bevinden. Synchroniciteit samengevat in een ontmoeting die alles behalve “toevallig” is. Het is deze bewuste dag waarop de woorden als vanzelf in een vloeiende beweging tot mij komen;
“ Heartsense; intuïtieve bewustszijnsbegeleiding vanuit het hart, mét of zonder paarden”
Dit is de kern van mijn missie, mijn unieke talent waarmee ik mij in deze wereld wil manifesteren.

Veel liefs Sanne Blankers Sanne

 

ervaring van een bezoeker “”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *