Over mij

Iets meer over mijzelf!

Mijn naam is Sanne Blankers, geboren op 30 november 1984 en woonachtig in Heerlen, Zuid-Limburg. Ik ben een KREAC gecertificeerd level 2 Equine Assisted Coach.

Zolang als ik mij kan herinneren heb ik een grote passie voor paarden. Als 7 jarig meisje kwam mijn droom om te gaan paardrijden uit. Tot op heden hebben paarden altijd deel uitgemaakt van mijn leven en zou ik ze niet meer willen missen. Belangrijke woorden die mijn contact met deze bijzondere dieren typeren zijn; liefde, oprechtheid, respect, vrijheid, verbonden zijn, samenwerking, gelijkwaardigheid, vertrouwen, ruimte, nabijheid, verantwoordelijkheid en rechtvaardigheid. In mijn contact met mensen vind ik deze aspecten net zo belangrijk.

Vanuit mijn passie voor mensen kwam ik ruim 12 jaar geleden als hulpverlener terecht in de geestelijke gezondheidszorg. Tot op heden ben ik werkzaam als woonbegeleidster in de volwassenenzorg. Hier leerde ik om niet te veroordelen, mensen met een open blik te benaderen en de nadruk te leggen op ieders kracht en kwaliteit in plaats van beperkingen. Ik hecht veel waarde aan authenticiteit en eigen verantwoordelijkheid. Daarom bied ik hulp waar nodig maar stimuleer en begeleid ik zoveel mogelijk bij het zoeken naar eigen oplossingen en het zo zelfstandig mogelijk uitvoeren hiervan. Met mijn positieve instelling richt ik mijn aandacht graag op het gezonde deel van de mens, iemand is per slot van rekening niet alleen maar zijn ziekte of beperking.

In januari 2012 startte ik mijn opleiding tot Equine Assisted Coach bij Educatief centrum Keulseweg. Een opleiding waarbij mijn passies voor paard en mens elkaar ontmoeten. Met veel plezier en succes heb ik de opleiding tot EAC level 1 & 2 afgerond.

Groei ontstaat wanneer wij keuzes maken die gebaseerd zijn op inzicht in onze behoeften, kwaliteiten en minder sterke kanten. Coaching met behulp van paarden helpt mensen weer in contact te komen met hun gevoel (hart) en geeft inzicht over wie wij in essentie zijn. Naar mijn overtuiging ligt hier ware kracht verborgen die onmisbaar is om naar tevredenheid en in vrijheid te kunnen leven. In een maatschappij met hoge eisen en verwachtingen worden keuzes vooral gemaakt met ons hoofd en raakt men steeds verder verwijderd van deze basale kracht waardoor blokkades ontstaan die je het gevoel geven niet meer vooruit te komen. Als Hoog Sensitief Persoon loopt het volgen van mijn gevoel en intuïtie als een rode draad door mijn leven. Dit is tevens een belangrijke kwaliteit die ik inzet als coach. Naast mijn kennis die ik heb verworven vanuit studie put ik ook uit eigen levenservaring en de wijsheid die ik op mijn weg heb opgepikt. Oosterse wijsheid is hierbij voor mij een bron van inspiratie. Met veel plezier, aandacht en liefde bied ik je de mogelijkheid om met behulp van het paard de weg naar je hart terug te vinden.

Luisteren naar de stem van je hart oftewel Heartsense.