Over coachen met behulp van paarden

10606180_743870528983594_6815187782332899437_nCoaching met behulp van paarden is een ervaringsgerichte vorm van coaching die zich afspeelt in de aanwezigheid van een of meerdere paarden.Het paard als sociaal kuddedier kent geen oordeel, is altijd eerlijk en objectief. Hij leeft in het hier en nu en reageert direct op de signalen die hij van zijn omgeving krijgt. Met als doel zichzelf en de kudde te beschermen tegen gevaar is het noodzakelijk om te reageren op de kleinste signalen. Hierdoor is het paard als geen ander in staat om lichaamstaal, non-verbaal gedrag, emotie, energie en het onderbewuste op te pikken.Dit maakt het paard tot een perfecte spiegel van onszelf waar we veel van kunnen leren.

Het paard en de coach bieden je de mogelijkheid tot bewustwording, persoonlijke en spirituele groei. Onder professionele begeleiding van de coach voer je activiteiten uit met het paard. Tijdens en na het uitvoeren van de activiteiten zet de coach je aan tot zelfreflectie door middel van open vraagstelling en helpt daarmee gedachtes, aannames, gedrag, gevoelens en patronen te verwerken. De coach past hierbij verschillende coachtechnieken toe zoals intuïtieve coaching, systemisch werk en ‘voice dialogue’. Thema’s die je tijdens de sessie mogelijk tegenkomt zijn: liefde, communicatie, contact maken, leiding geven, grenzen stellen, ruimte, (zelf)vertrouwen, eigenwaarde etc.

Bij coaching staat gelijkwaardigheid en eigen verantwoordelijkheid centraal. Door middel van ervaring ga je op zoek naar de oplossingen in jezelf. De omgang met het paard helpt je aarden, weer in contact te komen met je hart (gevoel) en heeft daardoor op zich al een helende werking. Alle activiteiten met het paard vinden plaats vanaf de grond.